Όταν αντιμετωπίζετε εργασία επισκευής σπιτιού που χρειάζεται ηλεκτρική βελτίωση σπιτιού, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία ή ελπίζουμε να παρακολουθήσετε μια τάξη στο τοπικό κατάστημα προμηθειών κτιρίων για τα καλύτερα αποτελέσματα

Αυτό το άρθρο θα αποκαλύψει μερικές από τις βασικές ανησυχίες κατά την αντιμετώπιση της καλωδίωσης στο σπίτι σας. Μάθετε τι πρέπει να αποφύγετε και πώς να κάνετε το έργο που εκτελείται σωστά.

Πρώτα Η Ασφάλεια

Όταν εργάζεστε με ηλεκτρικό ρεύμα και καλώδια, συνιστάται να φοράτε παπούτσια από καουτσούκ για να αποφύγετε το σοκ. Υπάρχουν ακόμη άλλοι κίνδυνοι, αλλά αυτό είναι που συχνά παραβλέπεται. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον στο οποίο εργάζεστε είναι καθαρό από οποιοδήποτε νερό. Το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια δεν αναμιγνύονται. Εάν χρησιμοποιείτε εργαλεία για τη βελτίωση του ηλεκτρικού σπιτιού σας, βεβαιωθείτε ότι όλα τα καλώδια είναι ασφαλή και καθαρά από τυχόν ζημιές.

Προσοχή – Βεβαιωθείτε ότι τα έχετε ελέγξει όταν είναι αποσυνδεδεμένα και εάν βρείτε ανοιχτή καλωδίωση σε οποιοδήποτε από τα καλώδια, φροντίστε να τα κολλήσετε με κάποια καλής ποιότητας ηλεκτρική ταινία ή να τα απορρίψετε και να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο που γνωρίζετε ότι είναι ασφαλές.

Ξεκινήστε Με Ένα Ρόλοι ΔΕΗ Πατέντα

Πριν αναλάβετε ένα ηλεκτρικό έργο βελτίωσης σπιτιού, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με ρόλοι ΔΕΗ πατέντα με την οποία έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση ή εμπειρία. Η αλλαγή ενός διακόπτη φωτός μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Θα μπορούσατε να κάνετε μερικές διακοσμητικές αλλαγές στους διακόπτες φωτισμού ενώ μαθαίνετε για ρόλοι ΔΕΗ πατέντα και καλωδίωση στο σπίτι σας.

Εγκατάσταση Κυκλώματος

Μία από τις μεγαλύτερες εργασίες ηλεκτρικής οικιακής βελτίωσης που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι να αλλάξετε ένα παλιό κιβώτιο διακοπτών και να εγκαταστήσετε ένα νέο. Εάν ζείτε σε ένα σπίτι που χτίστηκε πριν από αρκετά χρόνια, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ένα έργο ηλεκτρικής βελτίωσης του σπιτιού να είναι κατάλληλο για αυτήν την περιοχή του σπιτιού. 

Πριν ξεκινήσετε αυτόν τον τύπο έργου, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το τοπικό κατάστημα ηλεκτρικού εξοπλισμού. Εάν είστε λιγότερο σίγουροι για τον εαυτό σας, θα πρέπει σίγουρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο να έχετε έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία ηλεκτρολόγο να κάνει αυτή τη δουλειά για εσάς. Θα μπορούσε να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Δοκιμάστε Να Εγκαταστήσετε Έναν Ανεμιστήρα Οροφής

Ένα ηλεκτρικό έργο βελτίωσης σπιτιού που ίσως θέλετε να δοκιμάσετε είναι να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα οροφής στο υπνοδωμάτιο ή στο οικογενειακό δωμάτιο. Αυτό είναι ένα μάλλον απλό έργο εάν είστε προσεκτικοί.

  • Εάν αγοράσατε νέο ανεμιστήρα οροφής, θα πρέπει να συνοδεύονται από λεπτομερείς οδηγίες για την εγκατάσταση. 
  • Εάν εγκαθιστάτε έναν ανεμιστήρα οροφής που δεν συνοδεύεται από οδηγίες, συνήθως μπορείτε να βρείτε βοήθεια στο τοπικό κατάστημα προμηθειών κτιρίων. 

Μια άλλη συμβουλή για αυτόν τον τύπο έργου είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποια ηλεκτρική ταινία και παξιμάδια περιστροφής για τα καλώδια. Κατά την αντιμετώπιση του επόμενου ηλεκτρικού έργου οικιακής βελτίωσης, βεβαιωθείτε ότι είστε καλά προετοιμασμένοι και μείνετε ασφαλείς.

Αποτρέψτε Τον Ηλεκτρικό Τραυματισμό Στο Σπίτι

Ξεκινήστε φέτος με ασφάλεια. Κάντε την ασφάλεια προτεραιότητα. Πολλά ηλεκτρικά ατυχήματα μπορούν να αποφευχθούν με λίγες απλές προφυλάξεις.

Ηλεκτρικά ατυχήματα μπορεί να συμβούν σε οποιοδήποτε νοικοκυριό και ανά πάσα στιγμή. Ενδέχεται να προκληθούν σοβαρές πυρκαγιές και τραυματισμοί σε εσάς και τους αγαπημένους σας.

Ενώ μπορεί να έχετε οικιακή ασφάλιση, η οικιακή ασφάλιση δεν θα φέρει πίσω τους αγαπημένους σας ή ακόμη και θα αρχίσετε να πληρώνετε για το χρόνο και την επιδείνωση που θα συνεπάγεται. Δεν πειράζει καν να ασχοληθείτε με αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους στην ασφαλιστική εταιρεία στους οποίους, πληρώνετε ετήσια ασφάλιστρα για την ασφάλιση του νοικοκυριού σας.

Είναι ένας βασικός κανόνας στη ζωή ότι μια ουγγιά προετοιμασίας αξίζει ένα κιλό θεραπείας. Σε αυτήν την περίπτωση μια ουγγιά πρόληψης αξίζει έναν τόνο θεραπείας – σε ζημιές και επιδείνωση.

Ένας ηλεκτρικός τραυματισμός συμβαίνει όταν ένα ρεύμα διέρχεται από το σώμα, παρεμβαίνοντας στη λειτουργία ενός εσωτερικού οργάνου ή μερικές φορές κάψιμο ιστού.

Ηλεκτρικός τραυματισμός μπορεί να προκληθεί από επαφή με ελαττωματικές ηλεκτρικές συσκευές ή μηχανήματα ή ακούσια επαφή με οικιακές καλωδιώσεις ή ηλεκτροφόρα καλώδια. Ηλεκτρικός τραυματισμός μπορεί επίσης να προκληθεί από αστραπές και βροντές. 

Η σοβαρότητα του τραυματισμού κυμαίνεται από δευτερεύον έως θανατηφόρο και καθορίζεται από την ένταση του ρεύματος, τον τύπο του ρεύματος, τη διαδρομή του ρεύματος μέσω του σώματος, τη διάρκεια έκθεσης στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Το οικιακό ρεύμα στις Ηνωμένες Πολιτείες κατηγοριοποιείται ως εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) ενώ το ρεύμα από μια μπαταρία όπως μια μπαταρία αυτοκινήτου αναφέρεται ως συνεχές ρεύμα (DC). Το εναλλασσόμενο ρεύμα που χρησιμοποιείται στα περισσότερα νοικοκυριά στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το συνεχές ρεύμα. 

Ακόμη και μια μικρή ποσότητα εναλλασσόμενου ρεύματος – η οποία μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη για να γίνει αισθητή ως ένα ήπιο σοκ μπορεί να προκαλέσει το πάγωμα ενός ατόμου. 

Το άτομο δεν μπορεί να “αφήσει” παρατείνοντας περαιτέρω το χρόνο έκθεσης και ζημιάς, συμπεριλαμβανομένων εγκαυμάτων και πόνου. Λίγο πιο εναλλασσόμενο ρεύμα από ένα ήπιο σοκ μπορεί να προκαλέσει συστολή των μυών του θώρακα καθιστώντας αδύνατη την αναπνοή Ακόμα περισσότερο ρεύμα μπορεί να προκαλέσει θανάσιμους καρδιακούς ρυθμούς και ακόμη και θάνατο.

Αν Εργάζεστε Με Ηλεκτρικές Συσκευές Απενεργοποιήστε Την Τροφοδοσία

Αυτό περιλαμβάνει ακόμη και απλές εργασίες, όπως αλλαγή λαμπτήρων. Απενεργοποιήστε την τροφοδοσία είτε πρόκειται για διακόπτη τοίχου, ένα βύσμα που μπορεί να τραβηχτεί από την πρίζα φωτός ή, στη χειρότερη περίπτωση, ο διακόπτης ή η ασφάλεια.

Θα πρέπει να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να διαβάσετε τις οδηγίες της κατασκευής για να εξασφαλίσετε ασφαλή και αποτελεσματική χρήση. Βεβαιωθείτε ότι οι ταινίες τροφοδοσίας και τα προστατευτικά υπερτάσεων μπορούν να χειριστούν τα φορτία που συνδέονται σε αυτά. Αποφύγετε την παράβλεψη κυκλωμάτων – μην συνδέετε πάρα πολλά αντικείμενα στην ίδια πρίζα.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα φώτα που τρεμοπαίζουν ή εξασθενίζουν μπορεί να αποτελούν ένδειξη προβλημάτων ηλεκτρικής καλωδίωσης. Εάν το σπίτι σας είναι 40 ετών και άνω, εάν έχετε κάνει ανακαινίσεις συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο.

Στη συνέχεια, εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια γεννήτρια αναμονής, φροντίστε να συνδέσετε τις συσκευές απευθείας στη γεννήτρια ή να χρησιμοποιήσετε ένα βαρύ, τριπλό καλώδιο προέκτασης. 

Μην Συνδέετε Μια Γεννήτρια Απευθείας Στην Οικιακή Καλωδίωση

Μπορεί να προκύψει ένα επικίνδυνο περιστατικό γνωστό ως επανατροφοδότηση. Εάν χρησιμοποιείτε μια γεννήτρια, ζητήστε από έναν εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο να εγκαταστήσει έναν διακόπτη μεταφοράς ισχύος σύμφωνα με τον κυβερνητικό ηλεκτρικό κωδικό σας.

Χαλασμένη ηλεκτρική καλωδίωση

Αντικαταστήστε τον κατεστραμμένο ηλεκτρικό εξοπλισμό ή επισκευάστε τον από μια εξουσιοδοτημένη προοπτική.

Τα καλώδια που έχουν ξεφτισμένα σύρματα, χαλαρές συνδέσεις ή ραγισμένες πρίζες πρέπει να κοπούν σε κομμάτια και να πεταχτούν στα σκουπίδια.

Αν και μπορεί να χρειαστεί λίγος επιπλέον χρόνος από την πλευρά σας, οι καλές ηλεκτρικές συνήθειες θα σας κρατήσουν ασφαλή από την πιθανότητα τραυματισμού. Μπορούν ακόμη και να σώσουν μια ζωή. Λάβετε λοιπόν τον επιπλέον χρόνο και βεβαιωθείτε ότι προστατεύεστε εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.