Η εποχή της πληροφορίας προχωρά και το Διαδίκτυο συνεχίζει να ενώνει τον κόσμο στον τεράστιο ιστό της τεχνολογίας. Καθώς αυξάνεται ο όγκος των πληροφοριών που μοιράζονται μέσω του Διαδικτύου, αυξάνεται επίσης η ανάγκη για ταχύτερες συνδέσεις. 

Αλλά είναι μια ταχύτερη σύνδεση πραγματικά η πανάκεια για όλα τα προβλήματα στο Διαδίκτυο;

Εύρος Ζώνης vs. Ταχύτητα Σύνδεσης

Μια κοινή λανθασμένη αντίληψη είναι ότι η ταχύτητα μιας σύνδεσης στο Διαδίκτυο υπαγορεύει πόσο γρήγορα θα μεταφερθούν τα δεδομένα. 

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. ΑΣΕ με να εξηγήσω. Ο αυτοκινητόδρομος έχει όριο ταχύτητας. Αυτό το όριο ταχύτητας αντιπροσωπεύει την ταχύτερη ταχύτητα που μπορείτε να πάτε (υποθέτοντας ότι το όριο ταχύτητας είναι νόμος της φύσης) υπό ιδανικές συνθήκες – δηλαδή λίγη ή καθόλου κίνηση

Ωστόσο, το σενάριο αλλάζει δραστικά όταν χτυπήσετε την ώρα αιχμής. 

Ξαφνικά, έχετε κολλήσει κάνοντας 15 mph, ένα πλήρες 60 mph κάτω από την ικανότητά σας! Γιατί; Επειδή υπάρχουν πάρα πολλά άλλα προγράμματα οδήγησης που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο χώρο.

Η Έννοια

Τώρα ας επεκτείνουμε αυτήν την αναλογία στη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Η σύνδεσή σας έχει ταχύτητα αναφοράς, περίπου 10 mbps (megabit ανά δευτερόλεπτο) για DSL και 30 mbps για καλωδιακό μόντεμ. 

Αυτή η ταχύτητα είναι σαν το όριο ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο. Είναι η θεωρητική τελική ταχύτητα που μπορεί να χειριστεί η σύνδεση. Δυστυχώς, όπως και στον αυτοκινητόδρομο, οι συνθήκες για σερφάρισμα στο δίχτυ είναι σπάνια (αν ποτέ) ιδανικές. 

Τα bits σας κολλάνε πίσω από τα bits όλων των άλλων, μειώνοντας ριζικά την ταχύτητα με την οποία τα δεδομένα σας μετακινούνται μέσω της σύνδεσης. Αυτό το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο όταν έχετε πολλούς χρήστες που χρησιμοποιούν την ίδια σύνδεση. 

Λοιπόν, πώς μπορείτε να το διορθώσετε;

Μια Λύση;

Πολλοί άνθρωποι στρέφονται να αγοράσουν ένα επιπλέον DSL ή καλωδιακή γραμμή ως λύση σε αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, αυτό μοιάζει με την κατασκευή ενός επιπλέον αυτοκινητόδρομου δύο λωρίδων παράλληλα με έναν υπάρχοντα αυτοκινητόδρομο δύο λωρίδων. 

Θα εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πιο αργούς ρυθμούς από ό, τι αν προσθέσατε μόνο δύο επιπλέον λωρίδες στον υπάρχοντα αυτοκινητόδρομο. 

Αλλά πώς χτίζει κανείς επιπλέον λωρίδες στο δρόμο του προς τον αυτοκινητόδρομο πληροφοριών;

Αποκτήστε έναν μεγαλύτερο σωλήνα (!)

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές. 

  • Αρχικά, μπορείτε να προσπαθήσετε να βελτιστοποιήσετε τη σύνδεση που έχετε ήδη. 
  • Δεύτερον, μπορείτε να προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε μια μεγαλύτερη σύνδεση. 

Οι συνδέσεις στο Διαδίκτυο αναφέρονται συχνά ως «σωληνώσεις», που υπαινίσσονται τη ροή πληροφοριών που χειρίζονται. Όσο μεγαλύτερος είναι ο σωλήνας, ή όσο περισσότερες λωρίδες στον αυτοκινητόδρομο, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουν τα δεδομένα σας. 

Ωστόσο, η εγκατάσταση ενός μεγαλύτερου “σωλήνα” όπως ένα T1 ή T3 είναι συχνά δαπανηρή και ενοχλητική.

Δημιουργία καλύτερου αγωγού

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη μια άλλη επιλογή. Ένας συσσωρευτής ευρείας ζώνης παίρνει δύο ξεχωριστές συνδέσεις στο Διαδίκτυο, είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι γραμμών DSL, καλωδιακών γραμμών μόντεμ, T1s κ.λπ. δύο ανεξάρτητες συνδέσεις. Για παράδειγμα, εάν λάβετε δύο συνδέσεις DSL του ίδιου εύρους ζώνης, το πραγματικό εύρος ζώνης σας θα διπλασιαστεί. 

Προειδοποίηση: η ταχύτητα της σύνδεσής σας θα έχει τους ίδιους περιορισμούς ταχύτητας (δηλαδή η τελική σας ταχύτητα δεν θα διπλασιαστεί), θα έχετε μόνο διπλάσιο χώρο για να περάσετε τα δεδομένα σας. Σκεφτείτε το ίδιο όριο ταχύτητας, επιπλέον λωρίδες.

Περιμένετε, Υπάρχουν Περισσότερα!

Υπάρχουν πρόσθετα οφέλη από τη λήψη ενός ευρυζωνικού αθροιστή. Οι περισσότεροι αθροιστές διαθέτουν μια ενσωματωμένη πύλη ασφαλείας VPN (εικονικό ιδιωτικό δίκτυο), καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο για τους λανθασμένους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο δίκτυό σας μέσω των συνδέσεών σας στο Διαδίκτυο. 

Επιπλέον, ορισμένοι αθροιστές διαθέτουν εξισορρόπηση φορτίου, η οποία σας επιτρέπει να υπαγορεύετε πόσες πληροφορίες αποστέλλονται σε κάθε σύνδεση, αποτρέποντας την απόσυρση οποιασδήποτε σύνδεσης. 

Τέλος, οι αθροιστές ευρυζωνικών δικτύων έχουν ενσωματωμένο πλεονασμό: εάν ένα σήμα διαδικτύου μειωθεί, ο αθροιστής στέλνει αυτόματα όλη την κίνηση στην υπόλοιπη ενεργή γραμμή. Αυτό είναι ιδανικό για άτομα που χρησιμοποιούν έναν αποκλειστικό διακομιστή Διαδικτύου ή που πρέπει να συνδεθούν στο Διαδίκτυο 24-7.